Nyereséggel zárta az évet az Alstom

Az Alstom francia gépipari konszern nyereséges pénzügyi évet zárt március végével az egy évvel korábbi veszteség után. A március végével záródott pénzügyi évet a cég 3 milliárd euró adózott eredménnyel zárta az egy évvel korábbi 772 millió euró veszteség után. Az alapul szolgáló összehasonlító évben a cég eredményét jelentősen befolyásolta az a 772 millió dolláros amerikai bírság, amit megvesztegetés miatt kellett kifizetnie. Ez a bírság volt eddig a legnagyobb, amit külföldön folytatott megvesztegetések miatt az Egyesült Államokban egy vállalatra valaha kivetettek.

Az idén március végével záródott pénzügyi évben az Alstom működési nyeresége 23 százalékkal, 366 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 298 millió euróról.  A francia cég eladásai a pénzügyi évben 7 százalékkal nőttek.

Az Alstom a március végével záródott egy évben rekordértékű, 10,64 milliárd euró megrendeléshez jutott, ami több mint 6 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.    Az Alstom Magyarországon az Alstom Hungária Zrt. révén van jelen.