Több nőt alkalmazna az Apollo Tyres

 

Kiválóan teljesítenek a nagy pontosságot igénylő műszaki területeken a nők, friss, új szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfi központú szakmába – ezért is fontos az Apollo Tyres számára, hogy minél több nő csatlakozzon csapatához. A nemzetközi abroncsgyártó cég tapasztalatai szerint a frissen végzett középiskolás lányok maradéktalanul megállják helyüket a fiúk között, így komolyan számítanak a nőkre a modern technológiát alkalmazó, 2017 első negyedévétől termelő Gyöngyöshalászi üzemben.  Ezért is csatlakoztak néhány hete a műszaki orientációt segítő Lányok napja rendezvényhez Gyöngyösön.

Ugyan a járműipari szakmákat, és ezen belül az abroncsgyártást általában férfias foglalkozásnak tartják, a munkapszichológus szerint a műszaki érdeklődést segítheti, ha van ilyen területen dolgozó családtag, akár az apa vagy a fiútestvér.

Az Apollo Tyres képzési programjához márciusban még közel 40 végzős középiskolás csatlakozott, közöttük több lány is van. A tanulmányi szerződést aláíró diákok a tanév végéig ösztöndíjat kapnak, majd a munkaszerződés megkötése után azonnal elkezdődik számukra a szakképzés. Ennek keretében lehetőségük lesz a vállalat hollandiai vagy indiai üzemeiben felkészülni a gyöngyöshalászi gyár indulására.