Felvillanyozza az Opelt az Ampera-e

A következő párizsi szalon alkalmával az Opel forradalmasítja az elektromobilitást. Az új Opel Ampera-e október 1. és 16. között ünnepli világpremierjét. A villámos márka járműve jövő bemutató akkumulátor-technológiát és emissziómentes közlekedést ötvöz, maximális 360 newtonméternyi nyomatéka kiváló gyorsulást és rugalmasságot biztosít.

Az Opel újdonságának felvillanyozó karaktere a maximálisan 360 newtonméteres nyomatéknak köszönhető, az akkumulátor teljesítménye 150 kW/204 LE. Ezáltal zöld lámpára éppoly dinamikusan indul meg az Ampera-e, mint az autópálya gyorsítósávjában. Nulláról 50-re 3,2 másodperc alatt gyorsul fel, előzés közben pedig mindössze 4,5 másodperc alatt növeli a sebességét 80-ról 120 kilométer/órára (ideiglenes adatok). Ezáltal egy ligában játszik az Ampera-e az Opel sportos OPC modelljeivel.

Ám nagyon jól beválik az Opel Ampera-e tempós utazásra is, akár 150 kilométer/óráig. Hatótávjáról még nem közölt adatokat az Opel. Laposan, a padló alatt helyezték el a nagykapacitású akkumulátorokat, így a csomagtér akkora, mint a kompakt kategória egy megtermett ötajtós kocsijában.

A legújabb generációs IntelliLink-Infotainment éppúgy megtalálható az Ampera-e fedélzetén, mint az Opel OnStar – a díjnyertes online- és szolgáltatási asszisztens nagy teljesítményű WLAN-Hotspotja (hamarosan Magyarországon is) akár hét mobil végkészüléket képes egyszerre kiszolgálni. Az Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis IntelliLink behozza az okostelefonok világát az autóba, úgyhogy az Ampera-e utasai akadálytalanul hozzáférnek kedvenc zenéjükhöz, vagy ha akarnak, filmeket tölthetnek le – és ez még csak ízelítő a sok-sok szórakoztató funkció közül.