Forradalmasítja a teherautózást a Continental

Teherautók és buszok számára fejlesztett digitális, szélvédőre vetített kijelzőt a Continental, melyet a 66. IAA Haszonjármű Kiállításon mutat majd be.

A 2016-os IAA kiállításon mutatja be a a Continental a haszongépjárművek számára kifejlesztett szem elé vetített kijelzőt (HUD), mely a fokozott biztonságot és vezetési hatékonyságot szolgálja. Ezeknek a kijelzőknek az egyik legnagyobb előnye, hogy a sofőr anélkül tekintheti meg az aktuális vezetéssel kapcsolatos információkat, hogy levenné a szemét az útról.

A Continental a HUD kijelzőnek két változatát szállítja majd az autógyártóknak. A szélvédő HUD kifejezetten az USA-ban népszerű, laposabb szélvédővel rendelkező haszongépjárművek számára alkalmas. Ezzel ellentétben a „combiner” HUD egy átlátszó lemez (reflexüveg) segítségével vetíti vissza a képet. Ez a változat az Európában elterjedt járművek számára alkalmasabb, amelyek élesebb szögben záródó szélvédővel rendelkeznek. „Úgy gondoljuk, hogy a szélvédőre vetített kijelző egy rendkívül fontos elemmé válik a jövőben az emberek és gépek közötti kommunikációban, amely növeli a haszongépjárművek biztonságát, mivel a sofőr az automata vezetés közben előre értesül a rendszer által tervezett manőverekről” – magyarázta Michael Ruf, a Continental egyik vezetője.