Robotkamion szállította a sört

Sört szállított első kereskedelmi szállítmányozásán a vezető nélküli teherautókat gyártó Otto cég teherautója.

Ez volt a világon az első alkalom, hogy robotteherautóval szállított árut egy vállalat. Az Uber leányvállalatának robotgépkocsija sikeresen tette meg a 193 kilométeres utat a Colorado állambeli Fort Collinsból Denveren keresztül Colorado Springsbe.

Az 50 ezer adag Budweiser sör szállítását az Anheuser-Busch sörgyártó vállalat rendelte meg. A vezető nélküli teherautó egy Fort Collins-i mérőállomástól indult és a 25-ös autósztrádán Denveren áthaladva ment egészen Colorado Springig. Egy profi teherautó sofőr az egész út során az önjáró gépkocsiban volt, hogy felügyelje az utat.

A sofőr a városban átvette a gépkocsi vezetését. A szállítmányt rendőrök kísérték – közölte a sörgyártó cég.    Az út azt bizonyította, hogy a technológia készen áll mindennapos feladatok ellátására – közölte Lion Ror, az Otto cég alapítója.

Az Uber a közelmúltban vásárolta meg az Otto céget. A fuvarmegosztó a közelmúltban kötött megállapodás a Volvo autógyárral vezető nélküli autók közös fejlesztéséről, miközben Pittsburghben sofőr nélküli autókkal kezdte meg szállítani az utasokat.