Visszaesett a Continental nyeresége

Egyszeri tételek miatt erősen visszaesett a Continental konszern nyeresége a harmadik negyedévben.

A németországi központú autóipari beszállító közölte, hogy működési eredménye a július és szeptember közti periódusban 40 százalékkal 645,2 millió euróra csökkent. Az árbevétel 3,8 százalékkal 9,98 milliárd euróra nőtt.

A visszahívások, kartellezési bírságok és a kutatási és fejlesztési kiadások emelkedése 450 millió euróval terhelte meg az autóipari üzletág mérlegét, amely így csupán 24,2 millió euró nyereséggel zárta a negyedévet.

Az úgynevezett gumi üzletág nyeresége enyhén, 610,3 millió euróra csökkent, az első háromnegyedévben azonban meghaladta a 2 milliárd eurót. Ezen belül a gumiabroncs gyártás 1,7 milliárd eurós nyereséggel zárta az év első kilenc hónapját.

A Continental csoport egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, a cégcsoport 55 országban több mint 218 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt több mint hétezer embernek ad munkát. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön. A Continental 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal.