Algériában hoz létre összeszerelő üzemet a Volkswagen

November végén a Volkswagen-csoport szerződésben rögzítette az Algériában történő jármű összeszerelésre irányuló szándékát.

Az algériai iparügyi miniszter Abdessellam Bouchouareb jelenlétében Josef Baumert, a Volkswagen haszonjármű üzletágának termelés és logisztika területéért felelős vezetője, illetve Andreas Lauenroth, a Volkswagen márka külföldi gyártásért felelős vezetője írt alá közös vállalat létrehozásáról szóló megállapodást a Volkswagen-csoport képviseletében a Sovac S.P.A vezérigazgatójával. 2017 tavaszától a Sovac közös vállalat gyártja a Volkswagen-csoport meghatározott modelljeit.

 Az új összeszerelő üzem Algírtól 220 kilométerre nyugatra, Relizane körzetében egy 150 hektár nagyságú területen épül. 2017. tavaszától a Sovac folyamatosan bővíti gyártási kapacitását, amely eléri majd a napi több mint 100 járművet. A Relizane területén felépülő üzem a Volkswagen-csoport legújabb modelljei, a Volkswagen Golf, a Seat Ibiza, a Škoda Octavia és a Volkswagen Caddy összeszerelését végzi majd.