Audi Sport lett a korábbi a quattro

Az 1983-ban Neckarsulmban alapított quattro GmbH mostantól Audi Sport GmbH néven működik tovább. Az Audi AG tulajdonában lévő leányvállalat Stephan Winkelmann vezetésével közel 1200 dolgozót foglalkoztat.

A neckarsulmi székhelyű quattro GmbH 1983 óta készít nagy teljesítményű sportautókat és fejleszti a legkorszerűbb autóipari megoldásokat. Az Audi leányvállalata most megváltozott névvel, Audi Sport GmbH elnevezéssel folytatja működését, négy meghatározó működési területre koncentrálva. Az Audi R8 és az RS modellek kifejlesztése és gyártása mellett ugyanis az Audi ügyfélsport programját, az Audi Sport customer racing projektet is gondozza. További fő működési területe az autó teljes személyre szabását lehetővé tévő Audi exclusive programban való részvétel illetve az Audi Sport kollekció részeként elérhető életmód termékek felügyelete.

Az Audi leányvállalata az elmúlt öt évben megduplázta kiszállításait. A következő 18 hónapban az Audi Sport GmbH nyolc új modellt mutat be, amely tovább erősíti a vállalat pozícióját a piacon. A dedikált Audi Sport kereskedések száma a jelenlegi 370-ről 2017 végéig 600-ra emelkedik. Stephan Winkelmann ügyvezető igazgató 2016. március 15-e óta áll a vállalat élén. Az Audi Sport GmbH közel 1 200 dolgozót foglalkoztat neckarsulmi és ingolstadti telephelyein.