Eldőlt, hol lesz az elektromos Mercedesek gyártóbázisa

Eldőlt, hogy a sindelfingeni Mercedes-Benz üzem gyártja majd az elektromos autókat az újonnan alapított EQ márkanéven.

Markus Schäfer, igazgatósági tag, a termelés és az ellátási lánc felelőse elmondta, hogy Sindelfingen szerepe kiemelkedő a Mercedes-Benz elektromosautó-gyártásában, az üzem lesz a felső- és luxuskategóriás elektromos autók kompetencia központja. Az elektromos autók új generációja egy teljesen az akkumulátoros elektromos autók számára tervezett platformra épül, amely később többféle formát ölthet. A hajtáslánc alkalmazható szabadidő-autókban, kupékban, négyajtós szedánokban, függetlenül a tengely- vagy nyomtávtól.

Generation EQ, 2016

A cégvezetés és az üzemi tanács megállapodott arról, hogy a továbbiakban a következő generációs E-osztály is a sindelfingeni üzemben készül majd. Ez pedig azt jelenti, hogy így ez a gyár lesz a vezető E- és S-osztály gyártó a Mercedes-Benz hálózatán belül. Ergun Lümali, a Mercedes-Benz üzemi tanácsának elnöke hozzátette, az üzemi tanács és az üzem dolgozói számára is fontos, hogy az elektromos és a hagyományos hajtású autók is ugyanazon a gyártósoron készüljenek. Szerinte az, hogy az üzem kompetencia központtá válik, egy újabb mérföldkő Sindelfingen életében, és ez is azt mutatja, hogy a gyár dolgozói bizonyították rátermettségüket.

A sindelfingeni vezetés és az üzemi tanács már 2014-ben is hozott egy megállapodást jövőbeli fejlesztésekről és versenyképességről. Hogy a sindelfingeni termelés még rugalmasabb és még hatékonyabb legyen, a vállalat és az üzemi tanács közösen létrehoz egy új, innovatív munkarendet. Tartanak majd olyan átfogó képzéseket, melyekkel a dolgozókat felkészítik arra, hogy az új, elektromos modelleket is össze tudják szerelni a már meglévő gyártósorokon. Az átállási időszakban 125 új, ideiglenes dolgozót alkalmaznak majd.

Biró Milán

1 Comment on Eldőlt, hol lesz az elektromos Mercedesek gyártóbázisa

  1. Meglepő lenne ha egy olyan országba akarnák telepíteni aki kézzel-lábbal tiltakozik az Uniós tagság ellen, hiszen így az esetleges VÁM és papírmunka felesleges kiadássokkal járna.

Comments are closed.