Magyarországon fejleszt a szlovén beszállító

Három millió eurót fordít a következő öt évben technológiai fejlesztésekre magyarországi érdekeltségénél a szlovén Hidria autóipari alkatrész-beszállító vállalat.

A befektetéssel a Hidria német-magyar leányvállalata, a Hidria Bausch megduplázza magyarországi forgalmát, és nő majd az alkalmazottak száma is.

A Hidria Bausch 270 alkalmazottat foglalkoztat, ebből ötvenet Gyöngyösön és 220-at Németországban. Az anyavállalat, a Hidria szlovéniai, németországi, magyarországi és kínai érdekeltségeinél együttesen 1800 alkalmazottat foglalkoztat. A fejlesztésnek köszönhetően a magyarországi alkalmazottak száma 2021-ig 70-re emelkedik.

A Hidria Bausch villanymotor álló- és forgórészeket gyárt autóipari beszállítók, valamint kéziszerszámokat, ventillátorokat, szivattyúkat gyártó vállalatok számára. Termékeit 55 országban értékesíti a vállalat, többségében Németországban, Magyarországon és Franciaországban, valamint az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Szlovéniában, illetve az ázsiai és amerikai piacokon.