Új üzemcsarnokot épít Tamásiban a VW beszállítója

Több mint négyszázmillió forintos beruházással új üzemcsarnokot épít a Tolna megyei Tamásiban autóipari alkatrészgyártáshoz a Fémvillszer Lakatosipari Kft. – közölte a móri székhelyű cég.

A kft. a Széchenyi 2020 program ötvenszázalékos, 214 millió forintos támogatásával valósítja meg a projektet, a 700 négyzetméteres üzemcsarnok várhatóan márciusban elkészül.    A társaság közleménye szerint Tamásiban az autóipar számára hűtő-fűtő vízcsöveket rögzítő, forgácsolt alumínium csatlakozókat állítanak elő CNC-marógépekkel és esztergagépekkel nagy sorozatszámban. Az eszközök beszerzésével egy hatékony gyártósor valósul meg, amellyel a vállalkozás képes lesz megfelelni az autóipari alkatrészekkel szemben támasztott szigorú követelményrendszereknek.

Szabó Levente, a cég társtulajdonosa elmondta: megrendelőjük közvetlenül értékesíti termékeit a Volkswagen-csoportnak. A cég a tamási üzemben 15 embert foglalkoztat majd.    Az 1998-ban alapított kft., amely gépgyártással és munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozott, 2016-os nettó árbevétele nagyságrendileg megegyezik a 2015-ös 579 millió forinttal, a nettó árbevétel 2017-ben a termelés felfutásával várhatóan meghaladja az egymilliárd forintot.