Czene Tibor a legjobb Suzuki-szerelő

Belföldi márkaszervizek szerelőinek rendezett versenyt a Magyar Suzuki Zrt. A több éves múltra visszatekintő megmérettetés dobogós helyezettjei, a szakmai és erkölcsi elismerés mellett értékes jutalomban is részesülnek.

A háromfordulós kihívás idei győztese Czene Tibor, a Ring Autóház Kft. szervizének munkatársa lett, aki Salzburgban az európai szerelői versenyen képviselheti a magyarországi Suzuki márkaszervizeket. A kezdeményezéssel a vállalat célja az is, hogy felhívja az autótulajdonosok figyelmét a biztonságos üzembetartásra, a megbízható és szakszerű szervizelés fontosságára.

 A Magyar Suzuki idén ismét országos szerelőversenyt hirdetett, amelynek célja, hogy a Suzuki márkaszervizek szakemberei bizonyíthassák felkészültségüket a Suzuki gépjárművek szakszerű és naprakész szerelési, szervizelési és a legkorszerűbb diagnosztikai folyamatok kapcsán. A hónapok óta zajló, többfordulós versenysorozat tegnap ért véget Esztergomban, a vállalat oktatóközpontjában.

A verseny első körös selejtezőjén a résztvevők elméleti tudását mérték fel, online kitölthető tesztek formájában. Az előválogatásra 82 Suzuki márkaszervizből 91 munkatárs jelentkezett, majd végül területenként 6 fő, összesen 24 szervizes kolléga jutott tovább. A selejtezőkben és az elődöntőben a résztvevők már időre teljesítették a feladatokat. A válogatást követő fordulók az összetett elméleti tudásfelmérők mellett, gyakorlati feladatokról és a Suzuki gépjárművek teljes körű típusismeretéről szóltak. A márkaszervizes munkatársak olyan feladatok megoldásán keresztül bizonyíthatták tudásukat és rátermettségüket, mint például adott motor vezérléselemeinek helyes pozíciója és beállítása.

A nyolcas döntő résztvevői az ország több pontjáról érkeztek. Az utolsó körben Sári Attila (2042 ITC Autó Hungary Kft.), Bucskó Attila (1191 Varró Autó Kft.), János Gábor (7002 HIRT Autószalon Kft.), Fárbás Gábor (8602 Borongics Kft.), Czene Tibor (5006 Ring Autóház Kft.), Puskás Zoltán (5601 Ankers Kft.), Simon György (2854 Száraz Kft.) és Vida Tamás (8003 Kőnig Kft.) folytathatták készségeik megmérettetését. A döntő résztvevői valódi hibaelhárítási folyamatokon keresztül mutatták be a szakszerű javítási technikákat, a diagnosztikai műszerek gyors és pontos használatát, valamint a naprakész szaktudásukat.

A verseny győztese, így az „Év szerelője” cím büszke tulajdonosa Czene Tibor, a Ring Autóház Kft. szerelője lett, aki a kitüntető cím és az értékes nyeremények mellett, idén a Suzuki európai szerelői versenyén is képviselheti a magyar márkaszervizeket. A második helyet János Gábor, a HIRT Autószalon Kft. dolgozója, a harmadikat Puskás Zoltán, az Ankers Kft. munkatársa szerezte meg.

Suzuki_szereloi_verseny_gyoztesek

„A Magyar Suzuki kiváló eredményeihez a modellek, valamint a tudatos és egységes márkaépítés mellett nagyban hozzájárul az értékesítési hálózat bővülése és a szakszervizek minőségi munkája. Jelenleg 82 márkaszervizünk működik az országban, hálózatuk lefedi az ország teljes területét. Az „Év szerelője” kitüntető cím egyértelműen hozzájárul a döntőbe jutott márkaszervizek értéknövelt szolgáltatásaihoz, így a szerelő munkatársak sikere egyúttal növeli az általuk képviselt márkakereskedők presztízsét is” – mondta Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.