5000 kilométer villanyautóval

A Volkswagen Magyarország, a Magyar Elektromibilitás Szövetség, a budapesti önkormányzat, a Continental, az NFM, az KKM és más szervezetek támogatásával a Járműipar.hu csapata is részt vesz az E-Tour Europe, 9 Capitals – 9 Days elnevezésű villanyautó-versenyen. A cél megmutatni, hogy nem ördöngösség villanyautóval bejárni Európát, ahol töltőállomások tízezrei állnak rendelkezésre.

A túra június 10-én indul Münchenből és 18-án Salzburgban ér véget, miközben a versenyzők – Teslák, Nissanok, Renault-ok, egy Peugeot, egy Ford és egy magyar rendszámú Volkswagen e-Golf – bejárják Németországot, Luxemburgot, Belgiumot, Hollandiát, Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot, Horvátországot, Szlovéniát és Ausztriát. Napi 400 kilométert autózva mintegy 3600 kilométert tesz meg összesen a mezőny, kivéve a magyarokat, akikre plusz legalább 1400 kilométert megtéve ötezer kilométeres táv vár.

VW

Csapatunkat (Voltswagen Budapest) a https://www.facebook.com/willannyal/ oldalon követhetik, ha a versenyzőkkel és autóikkal élőben szeretnének találkozni, esetleg a verdákat kipróbálnák, június 16-án a Hősök terén a helyük:

https://www.facebook.com/events/1813473625564030/?fref=ts