Felvillanyozza kínai termelését a BMW

kínai export
A német cég beruházásokat eszközölt Kínában annak érdekében, hogy növeljék ottani üzemeik kapacitását. Frankfurtban bejelentették, ebben az évben 450 ezer autót akarnak gyártani Kínában, 144 ezer 274-el többet, mint múlt évben.

A BMW-nek a Brilliance kínai vállalattal közösen két üzeme is van Senjang városában, ezek modernizálására és fejlesztésére összesen már 1 milliárd eurót költöttek az elmúlt három évben, így már a legújabb BMW modellek gyártására is alkalmasak. A BMW egy akkumulátor összeszerelő üzemet is épít hibrid autóknak a térségben, ez feltehetőleg az év vége felé készül el.

Senjang Dadong kerületében jelenleg főleg hosszú tengelytávú BMW 5-ös szedánokat gyártanak, de most készülnek fel az X3 szabadidő-autók összeszerelésére. A dadongi üzemet átszervezik a németek, így az sokkal hatékonyabbá válhat, a nagyváros Tiexi kerületében található másik üzemben pedig hosszú tengelytávú X1 és 3-as BMW, normál tengelytávú 2-es és 1-es szedán BMW-ket gyártanak majd. Tavaly összesen 305 ezer 726 jármű készült el Senjangban, 161 ezer 901 Tiexiben, 143 ezer 825 pedig Dadongban.

2016-ban a BMW-csoport összesen 516 ezer autót adott el Kínában, ezekbe beletartoznak a Mini és a Rolls-Royce modellek is. Ebben az évben 14 új vagy átalakított modellt vezetnek be a kommunista országban.

Biró Milán