Íme, az új BMW 6 Gran Turismo

A BMW bemutatja az elmúlt évek egyik legkreatívabb modelljének teljesen újragondolt kiadását, az új BMW 6-os Gran Tursimót, mely a luxuslimuzinok komfortját a kupék stílusával jeleníti meg.

Az új BMW 6-os Gran Turismo a luxuslimuzinok hosszú távú menetkomfortját az elegáns kupék sziluettjével ötvözi, miközben a formanyelvből eredő funkcionalitás és a tágasság a vezetési élmény és a pihentető utazás azon harmonikus egységét kelti életre, amely az új modell elődjének egyik fő védjegyeként szolgált – egy merőben innovatív járműosztály megszületését hozva.

Az új BMW 6-os Gran Turismo 2017 szeptemberében, a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, a modell piaci bevezetése pedig 2017 novemberében veszi kezdetét. Az újdonság motorházteteje alá kezdetben a BMW Group legújabb motorcsaládjának három tagja közül választhatnak erőforrást az ügyfelek, két modellváltozathoz pedig az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is azonnal elérhető lesz.

BMW 6er Gran Turismo

A könnyűszerkezetes járműépítés alapelveinek módszeres kihasználásával és a karosszériaváz magas szilárdságú acél elemeit kiegészítő alumínium alkatrészek széleskörű alkalmazásával az új BMW 6-os Gran Turismo saját tömege mintegy 150 kilogrammal csökkent a megegyező hajtáslánccal szerelt elődmodellhez képest.

Az elődmodellhez (5 Gran Turismo) képest 87 milliméterrel, immáron 5091 milliméterre növelt hosszúságnak, a változatlan, 1902 milliméteres szélességnek és a 21 milliméterrel 1 538 milliméterre csökkentett magasságnak köszönhetően az új BMW 6-os Gran Turismo kecses karosszéria-arányokkal kel életre. A frontrész jellegzetesen erőteljes kialakítása már az alapfelszereltség részeként LED-technológiás első fényszórópárral egyesül, amelyek a méretes, vese alakú hűtőrácsokhoz vezetik a tekintetet.

Az újdonság csomagtérajtaja már az alapfelszereltség részeként elektromosan nyitható és zárható. A csomagtér térfogata az elődmodellhez képest 110 literrel megnőtt, így immáron 610 literes. A rakodóperem több mint öt centiméterrel lentebb került, így már teljesen egy síkban van a csomagtér padlójával. A 40 : 20 : 40 arányban osztott hátsó üléstámla a csomagtérből egyetlen gombnyomással előrehajtható, amellyel a csomagtér térfogata nem kevesebb, mint 1800 literre nő – 100 literrel növelve az elődmodell hasonló értékét. A csomagtér merev szerkezetű síkja alatt ráadásul egy plusz tárolórekeszt is elrejtettek a tervezők.
BMW 6er Gran Turismo

Az új BMW 6-os Gran Turismo motorpalettájára kezdetben két benzines és egy dízelüzemű erőforrás kerül fel, a legmodernebb BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó motorokat pedig már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítja a gyártó. A BMW 630i Gran Turismo motorházteteje alá szerelt 2.0 literes, négyhengeres benzinmotor 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítmény és 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amellyel a modell 6,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.

A BMW 640i Gran Turismo meghajtásáról egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű és 450 Nm csúcs forgatónyomatékú, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinüzemű erőforrás gondoskodik. Az erősebb benzinmotorral felvértezett 6-os Gran Turismo 5,4 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást, miközben az intelligens összkerékhajtással szerelt BMW 640i xDrive Gran Turismo 0,1 másodperccel gyorsabban, 5,3 másodperc alatt abszolválja mindezt.

BMW 6er Gran Turismo

A 195 kW / 265 lóerő maximális teljesítményre és 620 Nm csúcs forgatónyomatékra képes, háromliteres sorhatos dízelmotorhoz az opcionális extrafelszereltség részeként ugyancsak társítható BMW xDrive intelligens összkerékhajtás. A BMW 630d Gran Turismo és a BMW 630d xDrive Gran Turismo 6,1 másodperc alatt, illetve 6,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.