1000 család versenyzett a Skodáért, de csak egy vihette haza

Hatodik alkalommal rendezte meg az ORFK, Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedik a család nevű vetélkedőt, amely 19 megyében hívja fel a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, a gyerekek pedig 6 és 17 év között vannak.

A verseny két fordulóból állt: a területi selejtezőkből, és  egy döntőből. Összesen 1000 család mérte össze magát a területi versenyeken, amelyeket a helyi rendőrségi szervek és a Škoda márkakereskedések bonyolítottak le. Ezen felül pedig folyt egy  internetes játék is, amelyen pedig bárki részt vehetett. A www.kozlekedikacsalad.hu weboldalon zajló játéknak 5 fordulója volt és összesen 1784-an játszottak.

Skoda_Közlekedik_a_család_20170611_nagyméret-474

A kétnapos döntő 5 különböző helyen folyt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni. Bicskén autós, Tatabányán, a Porsche Tatabánya Škoda márkakereskedésnél  kerékpáros ügyességi feladatokat hajtottak végre, Kocs községben járműszerelvénnyel teljesítették a kihívásokat, míg Tatán, az Öreg-tónál elsősegély-nyújtásban mérték össze tudásukat a családok.

Az országos verseny fődíját, egy megújult Škoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria közösen ajánlotta fel. A döntő és az eredményhirdetés június 13-án zajlott, a legügyesebb család pedig a Zala megyei Offner család volt, akik megkaphatták az ország első megújult Rapid Spaceback modelljét. A fődíjat az Offner család a napokban veszi át a Škoda Schiller márkakereskedésben.