Tanműhelyt nyit Budapesten a Continental

A Continental Automotive Hungary Kft. szeptember elején nyitja meg új elektronikai technikus tanműhelyét Budapesten. A beszállító a gyorsan fejlődő és speciális technológia oktatásában vállal aktív szerepet az új műhelyre támaszkodva. A magyar állam a Continental tanműhelyének létrehozásához közel 123 millió forint támogatást biztosít.

„A szakemberhiány és a világ autóipari fejlődése által diktált, folyamatosan átalakuló munkakörök egyaránt sürgették egy ilyen modern tanműhely létrehozását a cégünknél” – fogalmaz Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „A szakképzett, piacképes tudással rendelkező munkaerő képzése ugyanúgy az állam, mint a vállalatok érdeke, ezért örömmel fogadtuk Varga Mihály miniszter úr támogató döntését” – mondja a cégvezető.

A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak vezetői és mérnöki, hanem technikusi szinten is a legjobb, legképzettebb munkaerővel dolgozzon együtt. Az 50 fős tanműhely működésénél fő szempont, hogy a résztvevők hasznos tudást szerezzenek meg már a technikusi képzés ideje alatt. A középiskolásokat, illetve a képzésen részt vevő dolgozókat tanulmányi eredményeik függvényében ösztöndíjjal támogatja majd a Continental, a kialakított tanrend pedig a középiskolai nappali képzés, illetve a többműszakos munkarend szempontjait is figyelembe veszi majd.

„A Continental-csoport számára nem újdonság a középiskolákkal való együttműködés. A veszprémi Ipari Szakközépiskola gépész szakmacsoportos technikus tanulói számára már több éve zajlik elméleti és gyakorlati pneumatikus oktatás a Continental támogatásával, de kiváló és intenzív középiskolai kapcsolatokkal bír a szegedi, a váci, a makói és a nyíregyházi telephely is” – összegez Markus Strothjohann, a Continental magyarországi HR vezetője. Annak érdekében, hogy a pályakezdők megfelelő felkészültség és multinacionális környezetben szerzett attitűdök, tapasztalatok birtokában kezdhessék meg a munkát, a Continental-csoport minden hazai gyára saját gyakornoki programot alakított ki, ahová a felsőoktatásban tanuló hallgatók csatlakozhatnak.