Jól megy a Hankooknak

Hankook
 A Hankook Tire 1,341 milliárd euró árbevételt és 163,9 millió euró üzemi eredményt ért el az idei második negyedévben.

A prémium gumiabroncsokat gyártó dél-koreai cég második negyedéves értékesítései 1,7 százalékkal növekedtek az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva, az általános árbevétel 3,5 százalékkal, az üzemi nyereség pedig 34,4 százalékkal csökkent. A vállalat közleménye szerint üzemi nyereségben bekövetkezett csökkenés főként a nyersanyagárak emelkedése váltotta ki. Tavaly a második negyedévben 1,315 milliárd euró globális árbevételt és 236,3 millió euró üzemi nyereséget ért el a Hankook Tire.

A cég beszámolt arról, hogy folyamatosan bővül az ultranagy teljesítményű (UHPT) gumiabroncs szegmens. Az UHPT abroncsok értékesítési aránya 1,7 százalékkal nőtt, és a második negyedév árbevételének 36,9 százalékát tette ki. A Hankook Tire a tervek szerint tovább bővíti értékesítéseit az UHPT szegmensben – áll a vállalat közleményében.

A Hankook tavaly 99 millió gumiabroncsot gyártott hét üzemében, amiből kettő Dél-Koreában, három Kínában, egy-egy pedig Magyarországon és Indonéziában működik. A Hankook jelenleg egy nyolcadik üzemet is épít az Egyesült Államok Tennessee államában. Az üzem a tervek szerint az év végén kezdi meg a termelést évi 5,5 millió darabos kapacitással. A Hankook Tire éves termelési kapacitása az új üzem belépésével 2018-tól évi 105 millió gumiabroncs lesz.