Jól teljesít az Apollo Tyres

Az Apollo Tyres igazgatótanácsa jóváhagyta a társaság 2017-18-as pénzügyi évének első negyedévéről szóló nem auditált eredménybeszámolóját.

A 2017. június 30-án véget ért negyedében az Apollo Tyres Ltd. konszolidált nyeresége 12,42 millió euró, nettó értékesítési árbevétele pedig 458,35 millió euró volt. Míg az indiai régióból származó árbevétel csak kis mértékben növekedett és 321,32 millió euróval zárt, az európai tevékenységekből 142,94 millió euró árbevétel származott, amit a személygépkocsi-üzletág erőteljes növekedésének köszönhetően értek el. Az első negyedév árbevétele Indiában azért volt visszafogott, mert a vállalat partnerei az árukra és szolgáltatásokra kivetett adó, a GST (goods and services tax) 2017. július 1-jei bevezetését megelőzően leépítették készleteiket, és mert a kereskedelmi célra használt gépjárművekre vonatkozó BS III-as károsanyag-kibocsátási szabványról a BS IV-es szabványra történő átállás meglehetősen nagy zűrzavarral járt.

„Az emelkedő nyersanyagárak hatása eredményeinkben is visszatükröződik. A nyersanyagárak összessége az első negyedévben több mint 30%-kal ugrott meg az előző év hasonló időszakára jellemző árszinthez képest, és ez kedvezőtlen hatással volt az árrésünkre. Bár a nyersgumi ára időközben kissé csökkent, a többi nyersanyag ára továbbra is magas, így árrésünk vélhetően a jövőben is nyomás alatt marad. Ennek fényében árkorrekciókra kényszerülhetünk” – értékelte az eredményeket Onkar S Kanwar, az Apollo elnöke.