Átadták a kecskeméti Mercedes-Benz sportcsarnokot

Augusztus végén átadták a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia új multifunkcionális sportcsarnokát, amelyet tao-támogatással és önkormányzati forrásból, 791 millió forint összegű beruházással a régi városi uszoda épületéből alakítottak ki.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke az ünnepségen kiemelte: az országban működő tizenhárom kosárlabda-akadémia egyik legeredményesebbje a kecskeméti. Mint mondta: az akadémiákban folyó munkát igazolja, hogy a hét-nyolc évvel ezelőtti 22 ezer igazolt versenyzői létszám ma már több mint 60 ezerre nőtt.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ötödik szezonját kezdi szeptemberben. A megalakulása óta eltelt évek alatt a szervezett keretek között, rendszeresen kosárlabdázó sportolói létszámot megduplázta. Az akadémia keretei között 600 leány és fiú sportol. Együttműködési megállapodást kötött a szerb Yubac Basketball Camppel, a nemzetközileg is elismert magaslati kosárlabdatáborral, valamint a világhírű belgrádi Partizan klubbal.