Magyarországon is kapható az új Fiesta

Már hazánkban is kapható az új Ford Fiesta. Az autó számos extrával, vezetést könnyítő támogatással, személyre szabható színösszeállításokkal érhető el.

Vezetéstámogató rendszereinek köszönhetően a Fiesta ki- és beparkol helyettünk – akár párhuzamosan, vagy merőlegesen is – a legszűkebb helyekre. Különleges szenzorjainak köszönhetően észleli az előbukkanó gyalogosokat is, ezzel számos balesetet megelőzve. Az ütközésmegelőző rendszer érzékelői akár 130 méterre is ellátnak, sőt sötétben is működnek, így az utasok és a járókelők is a legnagyobb biztonságban lehetnek. Az új Fiestába összesen 15 ultrahangos érzékelőt, kamerát és radart álmodtak a mérnökök, amelyek például emlékeztetnek az adott sebességhatárra, az érvényben lévő KRESZ-szabályokra, sőt még a biztonságos követési távolságot is tartja helyettünk az autó, sőt holttérfigyelő rendszere és sávtartó automatikája is a vezetés kényelmét nyújtja.

A Ford több mint 20 000 variációt kínál az autó színeinek és belső terének tervezésénél, ami duplája az eddigi lehetőségeknek, így mindenki saját személyiségére szabhatja kedvenc Fiestáját. Már az autó alapszínei is eltérnek a megszokottól, hiszen a Fiesta megvásárolható Bohai Bay Mint (pasztell menta), Chrome Copper (rézvörös), Race Red (tűzpiros) vagy Blue Wave (tengerkék) színben is. Ezek kombinálhatók szinte számtalan kialakításban, különböző kiegészítőkkel. A belső tér kialakításánál tudományos szempontokat is figyelembe vettek, sőt pszichológusok segítették a tervezők munkáját.