A győri gyárat is megjárta az Audi Sport új műszaki vezetője

Október elseje óta Oliver Hoffmann a műszaki fejlesztés új vezetője az Audi Sport GmbH vállalatnál. Stephan Reil utódja e poszton, és ezzel rá hátul az Audi almárkájának elkövetkező termékoffenzívája iránti felelősség. A 2020-as évig az Audi Sport sorozatgyártású járműveinek száma 11-ről 16-ra emelkedik.

 Oliver Hoffmann korábban az Audi AG hajtásláncfejlesztési osztályán dolgozott. Pályafutása korábbi belföldi és külföldi állomásainak sorában többek között megtaláljuk az Automobili Lamborghini és a győri Audi-gyár minőségirányítási részlegét, valamint a nagy teljesítményű V10-es erőforrás fejlesztését az Audi R8 számára.A gépészmérnök 1977-ben született Hannoverben.

2015-ben Győrben a motorfejlesztési központ átadásán
2015-ben Győrben a motorfejlesztési központ átadásán

„Oliver Hoffmann személyében a leginkább hozzáértő menedzsert nyertük meg a műszaki fejlesztés vezetésére” – mondja Stephan Winkelmann, az Audi Sport GmbH ügyvezető igazgatója. „Tapasztalatával és tudásával Hoffmann hozzájárul majd az Audi Sport márka kiépítéséhez.”

Hoffmann az Audi Sport GmbH fejlesztési vezetőjeként Stephan Reil urat követi, aki az Audi Sport egyik „alapköve” – az 1999-es első Audi RS 4 Avant óta ő felelt az összes járműprojektért. „Sokéves lelkes odaadásával és kemény munkájával Stephan Reil jelentős mértékben hozzájárult az Audi Sport növekedéséhez és sikeréhez” – hangsúlyozza ki Stephan Winkelmann. Reil egy új feladatot vesz át az Audi AG vállalaton belül.