Íme, a legdögösebb Volvo

Leleplezték a 600 lóerős Polestar 1-et, a Volvo új almárkájának legelső autóját, amelynek első példányai 2019 derekán gördülnek majd le a gyártósorról. A Polestar technológiai tartalma és termékkínálata maximális mértékben kiaknázza a Volvo Car Grouppal ápolt kapcsolatból eredő szinergiákat, illetve méretgazdaságosságot, lehetővé téve a Polestar számára, hogy más új piaci szereplőkhöz képest nagyságrendekkel felgyorsítsa a tervezési, fejlesztési és gyártási folyamatokat.

A kétajtós, 2+2 üléses Grand Tourer Coupé egy belső égésű motorral megtámogatott elektromos gépkocsi, amely egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni tisztán akkumulátorai segítségével – többet, mint bármely más, jelenleg kapható hibrid gépkocsi. 600 LE rendszerteljesítménye és 1000 Nm forgatónyomatéka a sportautók piacának impozáns szereplőjévé teszi a modellt.

Polestar 1 black exterior, side

A Polestar 1 a Volvo SPA átméretezhető padlólemezére épül, ám műszaki tartalmának mintegy 50 százalékát újonnan, egyedileg fejlesztették a Polestar mérnökei. A Polestar 1 az első olyan autó a világon, amely megkapta az Öhlins világszínvonalú, vadonatúj fokozatmentes szabályozású elektronikus felfüggesztés fejlett futómű-technológiáját. A szénszálas karosszéria csökkenti az autó tömegét, mélyebbre helyezi annak tömegközéppontját, valamint 45 százalékkal növeli a karosszéria torziós merevségét. Ezen túlmenően a Polestar 1 kettős elektromos hátsó meghajtást alkalmaz, ami lehetővé teszi a nyomatékvektor-szabályozást. A gyorsítás mértéke pontosan, kerekenként szabályozható.

Polestar 1 black exterior, rear

A Polestar 1 modell a Polestar új, kifejezett erre a célra felépített, ultramodern gyártóközpontjában készül majd a kínai Csengtuban. A jelenleg építés alatt álló gyárat 2018 derekán adják át. A Polestar 1 az első olyan modell, amelynek a sarkcsillag díszíti a motorházfedelét.  Az autókat 100 százalékban online felületen lehet megrendelni, két- vagy hároméves előfizetéses konstrukcióban. Az indulórészlet nélküli, havidíjában minden járulékos költséget tartalmazó előfizetés olyan szolgáltatásokra is kiterjed, mint az autót az ügyfélnél átvevő, majd azt házhoz visszaszállító szervizszolgáltatás, vagy az alternatív Volvo, illetve Polestar modellek bérlésének lehetősége. Az átalánydíjas előfizetési díj révén a Polestar gépkocsi használata gondtalan, problémamentes élményt jelent az ügyfelek számára. Ezt segíti elő a ’telefonom-a-kulcsom’ technológia is. A megoldás lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy bárkivel megosszák autójuk virtuális indítókulcsát, ami egy sor további funkciót és szolgáltatást tesz lehetővé.

Polestar 1 interior, dashboard

A Polestar soron következő modelljei tisztán elektromos hajtásláncot kapnak majd. A Polestar 2 gyártása 2019 vége felé veszi kezdetét; ez lesz a Volvo Car Group első akkumulátorról hajtott elektromos (BEV) modellje. A középkategóriás modell a Tesla Model 3 versenytársaként lép majd piacra, és ebből adódóan nagyobb darabszámban készül majd, mint a Polestar 1. A Polestar termékek bevezetésének első, kezdeti szakaszát egy felső kategóriás, akkumulátoros meghajtású, elektromos szabadidőjármű, a Polestar 3 zárja le, mint az elektromos motorteljesítmény és menetdinamika modern megtestesítője.

Polestar 1 black exterior, top