Egyre több luxusautót vesznek az oroszok

2017 novemberében Oroszországban 12 179 prémium kategóriájú személyautó talált gazdára, 5,3 százalékkal több, mint előző évben ilyenkor.

A kategóriája zászlóshajója az országban a Mercedes-Benz maradt, a német márkából 3215 modellt értékesítettek novemberben, 14,7 százalékkal növelve ezzel az eladási mennyiséget a tavalyihoz képest. A prémium szegmens második helyén szintén német mérnökök és dolgozók munkája, a BMW áll 2778 eladott modellel, ami 19,3 százalékos növekedés a márkának. Az Autostat elemzői szerint a prémium autók piacának növekedése gyakorlatilag a Mercedes-Benz és a BMW eredménye, hiszen ez a két márka adja a mezőny autóinak felét.

A többi prémium márkának az eladásai ugyanebben az időszakban csökkentek vagy stagnáltak. A dobogó harmadik helyén 1996 eladott autóval és 0,9 százalékos csökkenéssel a Lexus áll. Az Audi is rontott 5,8 százalékot, csak 1400 járművet értékesítettek, Land Roverből is kevesebb talált gazdára, a brit autóból csupán 727-et tudtak eladni Oroszországban a múlt hónapban.

B. M.