1,77 milliós prémiumot kapnak a Mercedes dolgozói

A Daimler AG 130 ezer németországi alkalmazottja 5700 eurót (átszámítva mintegy 1,77 millió forintot) kap bónuszként a vállalat tavalyi kimagasló eredményei alapján. Ekkora összeget a Mercedes még sosem fizetett, a mostani rekord a konszern történetében – írja a német Bild.

Tavaly nyereségrészesedésként 5400 euró (1,67 millió forint) járt minden főfoglalkozású Daimler alkalmazottnak Németországban, az idei összeg 300 euróval több lesz. Az ok: a Daimler 2017-ben 23 százalékkal tudta növelni nyereségét, amely 10,5 milliárd euró – olvasható a lapban. Az összeget a dolgozók áprilisban kapják meg bankszámlájukra.

11 Comments on 1,77 milliós prémiumot kapnak a Mercedes dolgozói

  1. Mi ezzel a gond? Sikereket értek el és a vállalat megköszöni a dolgozóinak a munkáját. Jó koncepció, jó kivitelezés. Nem irígyelni, uitánozni kell!

    • Csupán annyi, hogy ez nem (csak) a saját érdemük. A ‘gyarmatokon’ dolgozók – mint pl magyarországi Mercedes gyár magyar dolgozói – teremtik meg elsősorban annak a lehetőségét, hogy ennyi prémium üsse a német dolgozók markát! Egyébként pár hete sztrájkolták ki maguknak a heti 28 órás munkahetet. Nálunk általában hétfőtől szombatig megy a termelés…

  2. Mindjárt gondoltam hogy a többi gyár nem részesül belőle, ők biztos nem járultak hozzá a növekedéshez.

  3. Mindjárt gondoltam hogy a többi gyár nem részesül belőle, ők biztos nem járultak hozzá a növekedéshez.

  4. 1./A Kecskeméti alkalmazottak FŐFOGLALKOZÁSÚ-aknak minősülnek ? ;
    2./Jár nekik a napi árfolyamon, és ki is (!) fizetik btto aZ 1.480.000,-
    HUF.-ot?!
    ( EZ a BEIGÉRT BÉREMELÉS-nek csak része);
    3./lesz talán: 20-40 HUF többlet,mert a többit…
    …az orbánc “FEKETE LYUK” klán tünteti el.

Comments are closed.