727 új munkahely Újhartyánban

Új autóalkatrész-gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter.

A tárcavezető elmondta: a beruházással Magyarország megerősíti a pozícióját az európai autóipar egyik fellegváraként. Kifejtette: a Rehau-Automotive a Magyarországon jelenlévő autóipari beszállító vállalatok között az egyik legfontosabb, és a világpiacon is az egyik vezető cég, a világ legnagyobb autógyárainak beszállítója. A cég győri telephelyén is bővít, amit az Audi növekedő igénye indokol. Az újhartyáni zöldmezős beruházás oka pedig az, hogy a Mercedes már a második gyárat építi Kecskeméten, és ott is az egyik legfontosabb beszállító a Rehau-Automotive – mondta el.

Markus Grundmann vezérigazgató hangsúlyozta: olyan gyártóüzemet építenek Újhartyánban, amely a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni.    Tájékoztatása szerint a Rehau új üzemében lakkozott külső alkatrészeket, például lökhárítókat és légterelőket gyárt majd. Összesen mintegy 150 millió eurót szánnak az építkezésre, a beépített terület nagysága 63 ezer négyzetméter lesz – közölte.     A munkálatok márciusban kezdődnek és 2019 áprilisában fejeződnek be – ismertette.