3 milliárdos állami támogatást kap a győri beszállító

Tizennégy milliárd forintos beruházásának köszönhetően német anyacége kelet-európai termelési központjává válik a győri székhelyű autóipari alkatrészeket gyártó Erbslöh Hungária Kft., a kapacitásbővítő fejlesztést 3 milliárd 50 millió forinttal támogatja a kormány – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Győrben.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az új gyártócsarnokban megvalósuló új felületkezelési technológia alkalmazásával a vállalat világszinten egyedülálló lesz.

Az 1998-ban alapított Erbslöh Hungária autóipari cég alumínium profilok megmunkálásával, hőkezelésével, műanyag alkatrészek fröccsöntésével és dugattyúszereléssel foglalkozik. A vállalat Győrben egy új, közel 1500 négyzetméter alapterületű csarnokot épít, amely egy új felületkezelési eljárást alkalmazó, úgynevezett eloxáló központként fog működni.    Bene Zsolt, az Erbslöh Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2023-ra legalább 190 fővel növelik a foglalkoztatottak számát a tavalyi 162-ről.

Tavaly 5,9 milliárd forintos árbevételt realizált a győri társaság –  ez kétszázmillió forinttal több a 2016. évi, nyilvános céginformációk szerinti árbevételnél -, az idén a szerződött megbízások alapján a tavalyihoz hasonló bevételt várnak.     A kelet-európai termelési központért Németországgal és Lengyelországgal versenyeztek. A beruházással a jelenleg leszerződött új megrendeléseknek köszönhetően az árbevétel 2021-re mintegy 13-15 milliárd forintra, 2023-ban 18-20 milliárd forintra emelkedik – mondta a cégvezető.    A vállalat vevői között megtalálható a Jaguar Land Rover, az Audi, a Volvo és a BMW, a beruházás megvalósulása után, a jelenlegi várakozások szerint az egyik legnagyobb vevő a Daimler-csoport lesz.    A cégcsoport világszerte mintegy tízezer embert foglalkoztat, konszolidált árbevétele tavaly meghaladta a 700 millió eurót.