Románia, Szlovákia és Magyarország az élen

A decemberi csökkenés után januárban nőtt a forgalomba állított új személygépkocsik száma az Európai Unióban.

Az ACEA európai szakmai szövetség csütörtökön közölte, hogy az unióban januárban 1 millió 254 ezer új személygépkocsit helyeztek üzembe, 7,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.    Nagy-Britannia kivételével, ahol 6,3 százalékkal kevesebb új gépkocsit regisztráltak, az EU összes tagállamában bővültek az eladások. A főbb piacok közül Spanyolországban 20,3 százalékos, Németországban pedig 11,6 százalékos volt a növekedés éves összevetésben.

autopiac_januar

Az ACEA adatai szerint Magyarországon 8891 új személygépkocsit regisztráltak januárban, 38,5 százalékkal többet, mint 2017 első hónapjában.    Az egyes gyártókat tekintve 308 ezer eladott személyautóval a Volkswagen-csoport állt az élen januárban, majd 208 ezerrel a PSA-csoport, 116 ezerrel a Renault-csoport, 84 ezerrel az FCA-csoport, 83 ezerrel a Ford, 73 ezerrel a BMW, 72 ezerrel a Daimler és 66 ezerrel a Toyota-csoport következett.

 

1 Comment on Románia, Szlovákia és Magyarország az élen

  1. Uramatyám, mintha csak 2000, 2001 volna. Visszarepültünk a közelmúltba. Akkor vezette be Járai és a csúti rém a deviza alapú autóhitelezést. Aztán szopóágra kerültek a választásokon és a komcsik uralkodtak, mikorra vissza kellett (volna) fizetni a hiteleket. Persze tömegesen megbuktak ezek során. És kiben látták az ellenséget a barmok? Azt már tudjuk….. mást sem hallunk lépten nyomon.

Comments are closed.