Növelte árbevételét a szekszárdi beszállító

Mintegy öt százalékkal növelte árbevételét 2017-ben a műszaki textileket gyártó Tolnatext Bt. 2017-ben, amely idén ennél nagyobb növekedésre számít – közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Horváth Róbert tájékoztatása szerint a társaság a 2016-os 5,7 milliárd forint után 2017-ben 6,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el, kis mértékben nőtt az adózott eredmény is a két évvel ezelőtti 54 millió forinthoz képest. A cég 2013-as, 4,4 milliárd forintos árbevételét évről-évre növelni tudta.    A növekedés az építőipari fellendülésnek köszönhető, amelyet a vállalkozás másfél-két éve a belföldi és az exportpiacon egyaránt tapasztal – tette hozzá. A Tolnatext az építőipar mellett többek között autóipari, gumiipari felhasználásra is gyárt műszaki textíliákat, a termékeiket tavaly 88 százalékban külföldön, 12 százalékban belföldön értékesítették. A német tulajdonú bt. 2016-ban 43,5 millió négyzetméter, míg tavaly 46 millió négyzetméter műszaki szövetet állított elő, és a magasabb hozzáadott értéket képviselő termékeik iránt is nőtt a kereslet – ismertette az ügyvezető.

A cég 2017-ben mintegy 150 millió forintot fordított a termelékenységet javító beruházásokra, többek között felújítottak két üzemrészt, és új gépeket szereztek be. A bt. létszáma – a hatékonyság növelése és a munkaerőhiány miatt – a 2016-os 234-ről 226 dolgozóra csökkent.    A Tolnatext a cégvezető közlése szerint idén 6-8 százalékos árbevétel-növekedést, és az eredmény további növelését tervezi.