Beszállítókat keres a GE

innovációs kutatás-fejlesztésre, innovációra, mesterséges intelligencia
A Debreceni Egyetemen (DE) rendezett GE beszállítói fórumon Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke elmondta: a GE elkötelezett abban, hogy kis- és középvállalati beszállítói bázisának növelésével és a nagyobb beszállítók regionális beszállítókká fejlesztésével segítse a közép- és kelet-európai kkv-k integrálását a beszállítói láncába, és támogassa nemzetközi piacra lépésüket.

Olyan magyarországi beszállítókat keresnek, amelyek képesek a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő minőségű termékek és szolgáltatások előállítására, valamint a folyamatos fejlődés fenntartására, ezáltal a GE hosszú távú partnereivé válhatnak – fűzte hozzá.    Megemlítette, hogy a GE árbevétele a világon 100 milliárd dollár, és 70 milliárd dollárt fordít beszerzésekre. Ebből Európában a beszállítókra 9 milliárd dollárt költenek, a V4 országokban 1,7 milliárdot, Magyarországon pedig mintegy 100 millió dollárt.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja bejelentette: az egyetemen megalakult a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet. Ennek feladata az egyetem karain folyó képzések ipari igényeknek megfelelő szempontok szerinti fejlesztésére javaslatok felvetése, kidolgozása, kapcsolattartás a különböző iparági résztvevőkkel, továbbá az egyetemi kutatások innovációs és üzleti irányú fejlesztése. Az intézetet Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke vezeti.
 

1 Comment on Beszállítókat keres a GE

Comments are closed.