Minden második Volvo elektromos, minden harmadik önvezető lesz

2025

A Volvo Cars nyilvánosságra hozta azokat az új pénzügyi és üzleti célkitűzéseit, amelyek a következő évtized derekára – a kínai tulajdonú gyártó reményei szerint – a világ vezető autóipari szereplői közé emelik a vállalatot.

Ami az operatív tevékenységeket illeti, a vállalat várakozásai szerint eladásainak felét a tisztán elektromos üzemű járművek fogják adni, minden harmadik eladott autója képes lesz autonóm közlekedésre, továbbá az ügyfelek 50 százaléka előfizetéses konstrukcióban fogja használni járművét.nA Volvo Cars várakozásai szerint ezek a kezdeményezések alapvetően alakítják majd át a kapcsolatot a vállalat és annak ügyfélbázisa között. Erre alapozva a következő évtized derekára összesen több mint ötmillió közvetlen ügyfélkapcsolatot kíván kiépíteni a cég, ezzel megteremtve az ismétlődő bevételek új forrásait. Mindez a vállalat számára is jóval nagyobb lehetőséget teremt a csatlakoztatott (online) és egyéb ügyfélszolgáltatások fejlesztésére.

Ami a pénzügyi terveket illeti, a Volvo Cars a többi prémium autógyártóval összevethető, prémium profitszintet kíván elérni. Ennek alapját a három globális értékesítési régió növekvő eladásai és bevételei, valamint a modellek szélesebb választéka teremti meg, beleértve egy vadonatúj piaci szegmens: az autonóm személyszállító vállalkozások részére eladott járműveket.

A Volvo Cars az értékesítés és a profit terén egyaránt új rekordot ért el 2017-ben: világszerte 571 577 darab gépkocsit adott el, üzemi eredménye pedig 27,7 százalékkal emelkedett. Ezek a nagyszerű eredmények a negyedik éve szakadatlanul tartó, rekord mértékű növekedés eredményei, és rávilágítanak arra, hogy a Volvo pénzügyi szerkezete és operatív tevékenységei sikeresen alakultak át a Geely Holdings tulajdonossá válása óta. A vállalat emellett az elmúlt néhány évben globális gyártói jelenlétét is kiterjesztette, valamint teljesen megújította termékportfolióját.