Íme, az új BMW Z4

A bajor prémiumgyártó a nyitott tetős sportautó első limitált szériájának világpremierjével rántotta le a leplet a BMW Z4 új nemzedékéről. A First Edition különkiadás a kaliforniai Pebble Beach Golf Links örökzöld pázsitján mutatkozott be a nagyközönség előtt.

BMW Z4

A BMW részletekbe menően továbbgondolta a roadstert, amelyről első ízben a kaliforniai napsütésben rántotta le a leplet. Pebble Beach örökzöld pázsitján a bajor prémiummárka az exkluzív BMW Z4 M40i First Edition különkiadás világpremierjét ünnepli. Az új BMW Z4 karosszériaarányai egy percig sem hagynak kétséget a modell dinamikus menettulajdonságai felől: a hátsó tengely elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége a vérpezsdítő agilitás és az intenzív vezetési élmény ideális előfeltételeit teremti meg.

BMW Z4

Kiváltképp erőteljes, 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorjával, elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó, ültetett sport futóművével, a BMW M sport fékrendszerrel és a hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművel a BMW Z4 M40i First Edition minden szempontból megfelel a vele szemben támasztott elvárásoknak. A BMW M Performance modell mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

BMW Z4

A függőlegesen elrendezett első fényszóró-pár, a vese alakú hűtőrácsok összefonódó hálója, az első kerekek fölé nyújtott, sportautós motorháztető, a két első kerékjárati ívbe integrált nagyméretű légkivezető nyílás és a csomagtérfedéllel elegánsan egybeépített légterelő szárny egytől egyig hozzájárul az új BMW Z4 összetéveszthetetlen megjelenéséhez. A vezetőre összpontosító műszerfal letisztult elrendezését lendületesen előremutató vonalvezetés nyomatékosítja. Sőt mi több, az új BMW Z4 volánja mögött átélhető vezetési élményt a vezérlőgombok és –kapcsolók következetes elhelyezése is erősíti.