Közösen üzletel a Mercedes és a Volkswagen

A Daimler pénzügyi szolgáltató üzletága beszáll a Volkswagen pénzügyi szolgáltató által létrehozott Heycar használtautó-forgalmazó portált üzemeltető társaságba.

A Heycar portállal a Volkswagen a németországi piacot uraló mobile.de és autoscout24.de kereskedelmi portálok forgalmából kíván részesedést kihasítani magának.    A Daimler 20 százalékos részesedést vásárol a Mobility Trader Holding GmbH leányvállalatában, a Heycar platformot üzemeltető Mobility Trader GmbH vállalatban. A befektetés összegét a felek nem hozták nyilvánosságra. A befektetés még versenyhatósági jóváhagyásra vár.

A Heycar online használtautó-börzét 2017 októberében hozta létre a Volkswagen Financial Services AG. A portálon azóta már több mint háromezer telephellyel rendelkező, mintegy ezer használtató kereskedő képviselteti magát és kínálatuk már több mint 300 ezer autót foglal magában.

A használtautó-forgalmazás és finanszírozás egyre inkább online felületre helyeződik át – mutatott rá Daimler Financial Services európai igazgatója, a Mercedes-Benz-Bank vezérigazgatója. A Daimler “stratégiai befektetése” a Heycar platformba nagyban hozzájárul egy jelentős forgalmat bonyolító márkafüggetlen internetes börze létrejöttéhez. “Az már a Heycar alapításakor is egyértelmű volt, hogy a platformnak nemcsak a Volkswagen konszern, de minden Németországban forgalmazott márka előtt nyitva kell állnia” – fogalmazott az igazgató.