Varrodát létesített a Rába Móron

A Rába Járműalkatrész Kft. mintegy 1,2 milliárd forintból létesített új varrodát Móron: a fejlesztéshez a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében a kormány 418 millió forinttal járult hozzá.

A fejlesztésnek köszönhetően 33 új munkahely is létrejött. Urbányi László gyárigazgató hangsúlyozta, hogy Magyarország egyik legmodernebb varrodája a móri, amely 5211 négyzetméteren 21. századi körülményeket teremt a szabászathoz, a varráshoz és a kapcsolódó tevékenységekhez.

Az új móri üzemben a Suzuki összes szövetkárpittal ellátott autójához gyártanak üléskárpitot. Idén várhatóan 170 ezer fejtámla garnitúrát és 110 ezer komplett üléshuzat garnitúrát állítanak elő az esztergomi Suzuki-gyár számára, de beszállítói a Mercedesnek, a Nissannak, a Skodának és a Seatnak is.

A Rába Járműalkatrész Kft. móri gyára az üléskárpitok mellett hegesztett, préselt szerkezetek és alkatrészek gyártója. Kiemelt beszállítója a Magyar Suzuki Zrt.-nek és a Magyar Toyo Seat Kft.-nek ülésalkatrészek (ülésvázak és üléshuzatok), illetve tier 1 beszállítója a Volkswagen-csoportnak motortéri préselt alkatrészek tekintetében.

A szintén móri F.S. Fehrer GmbH-val jelentős üzleti kapcsolatot alakítottak ki hátsó középső kartámasz váz, drót ülésvázak és kartámasz huzatok termékkörben.

A Rába móri gyárában összesen 582-en dolgoznak.

A Rába-csoport tavaly 43,8 milliárd forintos árbevétel mellett 2,15 milliárdos üzemi eredményt realizált. Az idei év első fél évében 13,2 százalékkal növelte értékesítését a bázisidőszakhoz viszonyítva, közel 25 milliárd forintos konszolidált, csoportszintű árbevételt ért el.