Átadták a Mercedes képzési központját

Ünnepélyes keretek között átadták a kecskeméti Mercedes-Benz gyár alig egy év alatt felépült, új képzési központját. A 8000 négyzetméteres Mercedes-Benz Academy Kecskemét az autógyár telephelyén kapott helyet.

A Mercedes-Benz Academy Kecskemét épülete

Az épület nagy részét, 6000 négyzetmétert egy modern felszerelésekkel berendezett oktatócsarnok foglalja el, emellett irodák, oktatótermek és egy 120 személy befogadására alkalmas multifunkcionális tér is várja a hallgatókat és diákokat. Az oktatási központ fogadóterében a diákok munkáit állítják ki, itt kapott helyet például egy egyedi építésű, a tanulók által épített autó is. A gyár meglévő telkén belüli 14 500 négyzetméteres területen 3500 négyzetméteres parkosított területet, autóparkolókat és kerékpártárolót is kialakítottak.

A Mercedes-Benz Academy Kecskemét modern oktatócsarnokában elsősorban a duális képzésben résztvevők fogják gyakorlatukat végezni, illetve az esetleges projektmunkáikon dolgozhatnak. Az oktatótermek belső képzéseknek, adminisztratív és gyártósori tréningeknek is helyet adnak majd, valamint a munkaerő toborzási és kiválasztási napokat, az új munkavállalók gyártósori betanítását is itt tartják majd. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét emellett fontos szerepet kap a cég dolgozóinak továbbképzésében is.

A központ szakképzésben részt vevő tanulói a középiskolai szintű duális képzésben gépjármű-mechatronikus, szerszámkészítő, gépgyártástechnológiai technikus, járműkarosszéria előkészítő és felületbevonó, illetve mechatronikus karbantartó képesítést szerezhetnek – ez utóbbi kiegészül egy egyéves ráépülő, automatikai berendezés-karbantartó képzéssel is.

Főiskolai szinten leendő logisztikai mérnökök, műszaki menedzserek, mérnökinformatikusok, gépész- és járműmérnökök tanulhatnak itt, de pénzügyi és számviteli oktatásnak is helyet ad az intézmény.