Újabb helyszínen gyártják a Navarát

A kereslet folyamatos növekedésének megfelelően a Nissan Argentínában is megkezdte a Navara gyártását, így immár öt országban gyártja a vállalat legnépszerűbb pickupját.

A Nissan globális gyártókapacitásának bővítése a vállalatszövetségi partner, a Renault córdobai Santa Isabel gyárában kulcsfontosságú mérföldkő a vállalat számára. A Nissan 2022-ig globálisan 40 százalékkal növelné meg a kishaszonjárművek eladását.

Nissan expands Navara production as global pickup demand grows

A Navara a Nissan úttörő modellje Dél-Amerikában, és a régió 38 piacán van jelen. Globális népszerűségének köszönhetően a típust Spanyolországban, Kínában, Mexikóban, Thaiföldön és immár Argentínában is gyártják. A 600 millió dolláros befektetés a córdobai gyártóüzemben a várakozások szerint 3000 munkahelyet teremt majd és évi 70 000 járműves gyártókapacitást a vállalatszövetség számára.

A Renault córdobai ipari komplexuma egytonnás pickupokat gyárt a vállalatszövetség tagjai – a Renault és a Nissan – illetve a Daimlerrel folyó együttműködés keretében a Mercedes-Benz számára is. A három pickup közös szerkezeti elemekre épül, miközben megtartják saját márkaarculatukat, formatervüket és jellegzetes tulajdonságaikat.