Csehországban fejleszt az amerikai beszállító

Az amerikai Henniges Automotive, amely az autóiparnak szállít tömítő- és rezgésgátló rendszereket, jövőre új technikai és innovációs központot nyit a Cseh Köztársaságban, hogy erősítse fejlesztési és kutatási kompetenciáit a régióban.

A Mladá Boleslav-ban tervezett 2200 négyzetméteres létesítmény kiszolgálja majd a vállalat többi európai gyártóüzemét és a legfontosabb európai ügyfeleket. A vállalat új létesítménye a legmodernebb fejlesztő és tesztelő létesítményekkel rendelkezik majd, amelyek képesek a 3D-s gyors prototípus gyártásra, lézeres szkennelésre, klímakamrás tesztelésre és szimulációra. Már tizenhat alkalmazott dolgozik jelenleg a 2019 tavaszán nyíló létesítményben, a létszámot hamarosan a duplájára növelik. Amikor elkészül, 75 alkalmazottat foglalkoztatnak majd, beleértve a termék szakértőket és az üzleti egység vezetőit.

Az új központ létrehozását, amely a vállalat európai központja lesz egyben, 1,8 millió dolláros ösztönzővel támogatja a cseh állam. A Henniges további 3,6 millió dollárt fektet be a vizsgálati és laboratóriumi berendezésekbe. Az állami támogatás harmadát, 600 ezer dollárt szintén az új létesítmény fejlesztő- és tesztberendezésének bővítésére fordítják. A fennmaradó rész egy globális kompetenciaközpont építését finanszírozza a Henniges termelési üzeméhez közeli Hranice-ban. Ezt a kompetenciaközpontot fejlett extrudálási folyamatokra fogják használni és a tömítési technológiák korszerűsítésére.

A Cseh Köztársaságban tervezett új műszaki és innovációs központ mellett a Henniges 2019-ben Dél-Amerikában tervez további üzemet.

B. Cs.