Fejlesztik a szekszárdi ipari parkot

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés kezdődik idén a szekszárdi ipari parkban, ahol mintegy kétezer négyzetméterrel bővül a csarnokok alapterülete.

A fejlesztés keretében, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 2,14 milliárd forintos, százszázalékos támogatásával valósít meg a város önkormányzata, korszerűsítik az ipari park infrastruktúráját, csarnokokat újítanak fel és építenek. Az 50 hektáros ipari parkban, ahol – 2017-es adatok szerint 26 vállalkozás 517 főt foglalkoztatott – jelenleg 6000 négyzetméternyi csarnokot használnak a park bérlői. A projekt során tíz, egykori honvédségi raktárépület helyén négy új, termelő funkciót ellátó csarnokot építenek, összesen 4400 négyzetméter alapterületen. A megmaradó, mintegy 4000 négyzetméternyi ingatlanokon teljes körű gépészeti és energetikai felújítást végeznek.

A tervek szerint 2020-ra befejeződő fejlesztés részeként közvilágítást, járdákat, vagyonvédelmi rendszert építenek ki a közel két kilométer hosszú belső úthálózat mellett, és két új trafóállomás létesül majd. Emellett a park területén húzódó légvezetékpárt is kiváltanak.

A város másik, ipari övezetekhez kapcsolódó, szintén TOP-támogatású projektjében a tervezett új, százhektáros ipari parkhoz vezető mellékutakat újítják fel. A 2,8 milliárd forintos beruházás keretében 8,8 kilométeres szakaszon az útburkolat újul meg, és 9,4 kilométer hosszan kerékpárút épül.