250 új munkahelyet teremtenek a japánok Pécelen

A magyar autóipar éves termelési értéke elérheti a 10 ezer milliárd forintot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az Enmech Hungary Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten.

Az autóipari alkatrészgyártó Enmech 6,4 milliárd forint értékben bővíti péceli üzemét, a legalább 250 új munkahelyet teremtő beruházást a kormány 641 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

    Az Emnech anyavállalatának európai vezetője közölte, hogy az új üzem termelése októberben indulhat el. Wolfgang Bochtler, a Mektec Europe GmbH vezérigazgatója hozzátette, hogy a Pest megyei üzem többek között akkumulátorokhoz és önvezető autók szenzoraihoz készít majd alkatrészeket és fejlesztési feladatokban is számít a magyar munkavállalókra. A vállalatcsoport világszerte 21 ezer embert foglalkoztat, forgalma eléri 3,2 milliárd dollárt évente, világszerte 18 gyárat üzemeltet.

   Az Enmech Hungary Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2017-ben 12 milliárd forintot meghaladó bevételt ért el bel- és külföldi értékesítésekből, adózott eredménye több mint 214 millió forint volt.