Megkezdődött az új Opel Corsa sorozatgyártása

Ünnepélyes keretek között legördült a szalagról az új Opel Corsa első sorozatban gyártott példánya a PSA-csoport spanyolországi gyárában, Zaragozában. Az eseményen részt vett VI. Fülöp spanyol király, Carlos Tavares, a PSA-csoport igazgató tanácsának elnöke valamint Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója.

A Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Opel Corsa teljesen új, könnyűszerkezetes alapra épült, légellenállása a kategória egyik legjobbja, javult a menetdinamikája miközben csökkent a fogyasztása. Az új nemzedék legkönnyebb változata alatta marad a bűvös ezer kilónak.  Elődjéhez képest 108 kilóval lett könnyebb ez a modell, holott nem sokat változott a 4,06 méteres hosszúság. Az új, hatékony motorpalettának köszönhetően jelentősen csökkent az új Corsa fogyasztása és károsanyag-kibocsátása.

„A Corsa nem csak a legutóbbi évtizedek egyik legsikeresebb modellje a maga 14 milliós eladott darabszámával, de fontos mérföldkő az Opel elektromossá válásának a szempontjából is. A jövő év elejétől Zaragozában már a Corsa teljesen elektromos változata, a Corsa-e is készül. A Corsa-e lesz az első elektromos Opel, amelyet Európában gyártunk. Világos jelzés ez a zaragozai gyár számára, hiszen a jövőt megalapozó stratégia, az Opel elektromossá válásának programja indul itt” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója.

Az Év Zöldautója 2020 díjra nevezett Corsa-e 100 kW-os (136 lóerős) meghajtásával, a WLTP szerint mért 330 kilométeres hatótávjával mindenki számára elérhető elektromobilitást ígér. Az ugyancsak az év elején érkező Grandland X Hybrid4 modellel együtt a Corsa-e az elektromos korszak nyitányát jelenti az Opelnél, amely 2024-ig minden egyes modelljéből kínál majd elektromos változatot.

1 Comment on Megkezdődött az új Opel Corsa sorozatgyártása

Comments are closed.