Hibrid lesz a C5 Aircross

Copyright AGNIESZKA DOROSZEWICZ @ Continental Productions
Az új C5 Aircross Hybrid SUV-val megkezdődik a Citroën elektromos offenzívája, melynek célja, hogy 2025-re elektromos változatban is elérhető legyen a márka valamennyi modellje.

 A kínálat bővítése már 2020-ban elkezdődik: a nagy teljesítményű belső égésű motorok mellett tisztán elektromos és plug-in hibrid modellekkel gazdagodik a választék.

A hálózatból tölthető villanyosított szabadidő-autó tisztességes teljesítményt kínál, legnagyobb forgatónyomatéka 320 Nm, maximális teljesítménye 225 lóerő, ami 180 lóerős benzinmotor és a 80 kilowattos elektromotor erejének összeadásával jön létre. A villanymotorhoz egy 13,2 kWh-os, nagyfeszültségű (200 V) lítium-ion akkumulátor tartozik. Legnagyobb elektromos hatótávja 50 kilométer.

A hátsó ülések alá beépített nagyfeszültségű akkumulátornak köszönhetően variálhatóság szempontjából a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt C5 Aircross szabadidő-autó plug-in hibrid változatban is kiváló adottságú: 3 egyforma, dönthető háttámlájú, összecsukható, sínen csúszó hátsó üléssel és 460– 600 literes csomagtartóval rendelkezik.

A töltési idő 14 amperes Green’up Legrand típusú aljzat használata esetén 4 óra, hagyományos csatlakozóról 7 óra. A külön kapható vagy bérelhető 32 amperes fali egységgel és a 7,4 kW-os opciós töltővel az akkumulátor feltöltése kevesebb, mint 2 órát vesz igénybe.