Ipar 4.0-ba fektet az Est Média

Az Est Media Nyrt. lezárta a Delta Systems Kft. megvásárlását – jelentette be az Est Media a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az Est Media és a Delta Csoport július 30-án jelentette be, hogy a tőzsdei társaság egy részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció részeként felvásárolja az egyik vezető magyarországi rendszerintegrátort, a Delta Systems Kft.-t, a Delta Csoport holdingcége pedig az Est Media nagytulajdonosává válik. A tranzakciót december elején hagyta jóvá a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A céget a Delta Csoport holdingcégétől, a Deltagroup Holding Zrt.-től vásárolták meg, miután a GlobTerm Kft. – pénzben és Est Media törzsrészvényben – az Est Media rendelkezésére bocsátotta a vételár átutalásához szükséges eszközöket, amelyekből csütörtökön átutalták a vételár pénzben teljesítendő 2,35 milliárd forintos részét a Deltagroup Holding Zrt.-nek. A vételár fennmaradó részének teljesítése érdekében az Est Media 125 millió darab “A” sorozatú törzsrészvényt bocsát ki a Deltagroup Holding Zrt. részére.

A Delta Systems Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga az alaptőke-emelés bejegyzésével száll át az Est Media Nyrt.-re. A megvásárolt cég neve Delta Technologies Nyrt.-re változik.    A Delta Csoport menedzsmentjéből az Est Media igazgatóságának együttes aláírási joggal rendelkező tagjává válik Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Pércsi Levente és Hartmann István – áll a közleményben.

A közleményben kiemelték: a tranzakció sikeres lezárulásával mind a tulajdonosi háttér, mind a fundamentumok, mind a menedzsment kompetenciák tekintetében megerősödve folytathatja a társaság a meghirdetett, akvizíciókra és saját termékfejlesztésre egyaránt épülő, az Ipar 4.0 területét kiemelten kezelő, regionális terjeszkedést is magában foglaló növekedési stratégiáját.

A Delta Csoport tagvállalatai 31,3 milliárd forint árbevétellel és 850 millió forint adózott eredménnyel zárták a 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti, eltolt üzleti évet. A Delta Systems Kft. árbevétele 15,6 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 695 millió forintra emelkedett.