Nőtt a Volkswagen európai részesedése

Majdnem negyedével csökkentek a Volkswagen AG autóeladásai az első negyedévben a konszern bejelentése szerint. A Volkswagen AG január-márciusban az egy évvel korábbinál 23 százalékkal kevesebb, 2 millió autót értékesített.

Márciusban a járványvédelmi korlátozások miatt a Volkswagennél az eladások éves összevetésben 37,6 százalékkal estek vissza 623 ezerre. Nyugat-Európában 44,6 százalékkal, Kelet- és Közép-Európában 23,1 százalékkal, Észak-Amerikában 42 százalékkal, Kínában pedig 35 százalékkal csökkentek az eladások márciusban.     Az európai autógyártók szövetségének (ACEA)  európai autóeladási statisztikái alapján ugyanakkor a Volkswagen piaci részesedése nőtt Európában, mivel eladásai a többi autógyártónál kisebb mértékben csökkentek. A Fiat Chrysler értékesítése márciusban 77 százalékkal, a PSA eladásai 68 százalékkal, a Renault eladásai 64 százalékkal estek. Az európai autópiaci forgalom 55 százalékkal csökkent márciusban.

Autópiaci szakértők várakozásai szerint az eladások áprilisi visszaesése még a márciusinál is nagyobb lehet, mivel a járványellenes intézkedések hatása igazán áprilisban érezteti majd hatását teljes terjedelmében világszerte.    A Volkswagen működési eredményének első negyedévi 81 százalékos csökkenését alapul véve, a járvány által okozott bizonytalan gazdálkodási környezetre hivatkozva visszavonta idei eredménytervét.