Újraindult az autógyártás

Néhány európai országban, a járványügyi előírások teljes betartása mellett, fokozatosan újraindult, vagy a napokban indul újra az autógyártás.

A Hyundai azt közölte, hogy ismét gyártani kezdett csehországi autógyárában. Közel három heti kényszerszünet után az Északkelet-Csehországban található gyárban a szokásos három helyett egyelőre csak két műszakban készítenek autókat.    A Hyundai 2006 óta van jelen Csehországban, ottani gyára tavaly mintegy 300 ezer járművet készített.

A Toyota japán járműgyártó közleményben tudatta, hogy a koronavírus miatt bezárt franciaországi és lengyelországi gyáriban a termelést április 22-én újraindítja.     A cég jelezte továbbá, hogy európai, észak-amerikai, latin-amerikai és ázsiai gyárainak döntő része jelenleg nem termel.

A Volkswagenhez tartozó Skoda közben ismét elhalasztotta csehországi gyártásának újraindítását. A cég eredetileg azzal számolt, hogy a termelése április 6-án indul újra. Ezt az időpontot azonban először április 14-re, majd 20-ra tolta el, április 14-én pedig azt közölte, hogy a termelés várhatóan csak április 27-én indul be.