Vezércsere a Hankooknál

A Hankook Tire Kim Hjung Junt nevezte ki az európai piacot kiszolgáló rácalmási gyárának új ügyvezető igazgatójává, a korábbi ügyvezető, Hwang Seong Hak három év után új szerepet vállal a cégcsoporton belül.

Az 58 éves Kim Hjung Jun a koreai Inha Egyetem kémia szakán szerezte diplomáját, majd itt végezte el a fizikai-kémiai tanszék mesterképzését is. 1991 óta dolgozik a Hankook Tire-nél, legutóbbi megbízatása a vállalatcsoport koreai központjában a gyártástervezési részleg vezetése volt.    Az új ügyvezető szerint a cégcsoport magyarországi gyára nagyban hozzájárul a vállalat globális sikeréhez, ezért alapvető célja, hogy tovább erősítse a vállalat egyedüli európai gyártólétesítményének szerepét a kontinensen.

A vállalat közleménye idézte Sanghoon Lee-t, a Hankook Tire Europe elnökét, aki a rácalmási Hankook gyárat vállalatuk szívének nevezte a kontinensen, és kivételes sikertörténetnek tartja 2007-es indulása óta.    Hwang Seong Hak 2017 és 2020 között irányította a prémium abroncsgyártó cég európai üzemét, vezetésével az üzem a koronavírus járvány okozta fennakadások ellenére teljes kapacitással működött és működik most is. Vezetése alatt számos meghatározó autógyártóval született új megállapodás elsőszerelésű abroncsokra. A rácalmási gyár majdnem 900 méret- és modellváltozatban szállít személygépkocsi és SUV abroncsokat az európai piacra.

A Hankook Tire Magyarország Kft. évente 19 millió gumiabroncs gyártására képes és mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat rácalmási gyárában. A 2006-os alapkőletétel óta a létesítményt mintegy 900 millió eurós beruházással folyamatosan bővítették és korszerűsítették. A cég olyan autómárkák gyártóinak partnere, mint az Audi, a BMW, a Fiat, a Ford, a Hyundai, a Kia, a Mercedes-Benz, a Mini, az Opel, a Peugeot, a Porsche, a Volkswagen, a Skoda és a Seat.