Szeretik a Mercedest a magyarok

CLA
Mercedes-Benz CLA/AMG 28 autó
Tavaly ismét elérte a 2019-es rekorderedményt a Mercedes-Benz Hungária Kft., 4500 forgalomba helyezett személyautóval  – közölte a cég a 2020-as autóeladási adatok alapján.

A Datahouse hivatalos adatai alapján 4501 Mercedes-Benz személyautót helyeztek forgalomba 2020-ban Magyarországon, ezzel pedig a márka ötödik alkalommal érte el az első helyet a prémium autómárkák értékesítési rangsorában.      Azt írták, csaknem ötszörösére nőtt a Mercedes-Benz Hungária teljesen elektromos és plug-in hibrid személyautó-eladásainak száma, és taroltak a városi szabadidő-autók, hiszen az eladások közel fele ebből a kategóriából került ki.

Mintegy ezer darabot regisztráltak tavaly a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban készülő A-osztály, valamint az Év Magyar Autója 2021 díjra jelölt CLA és CLA Shooting Brake modellekből, ezzel a 2020-as Mercedes-Benz személyautó-eladások csaknem negyedét tették ki az itthon készülő modellek.

A Mercedes-Benz Hungária Kereskedelmi Kft. értékesítéseinek nettó árbevétele 2019-ben több mint 113 milliárd forint, 2018-ban pedig több mint 108 milliárd forint volt. Ennek jelentős része, mintegy 98 százaléka mindkét évben a belföldi értékesítésből származott. Adózott eredménye 1,5 milliárd forintról egy év alatt 2019-ben 200 millió forint veszteségre csökkent a nyilvános cégadatok szerint.

 

1 Comment on Szeretik a Mercedest a magyarok

  1. Gratulálok!!!
    Habár én nem veszek sem Mercedest sem más autót sem már!!!
    Vegyenek mások…
    De sok sikert a gyárnak…
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.