450 munkahelyet teremt a Vitesco Debrecenben

 Megkezdte működését Debrecenben a Vitesco Technologies 100 millió eurós (körülbelül 36 milliárd forintos) beruházással épült üzeme, amely a tervek szerint 450 munkahelyet teremt 2022 közepéig – közölte a Continental csoport tulajdonában lévő cég.

Az önvezető robotokkal, intelligens rendszerekkel felszerelt 7 ezer négyzetméteres üzemben autóipari elektronikát és sebességváltó érzékelőket gyártanak majd. A termékeket minden hajtásrendszer felhasználhatja, a teljesen elektromostól kezdve a villamosított belsőégésű motorokig – írták.     Az alkalmazottak az első 6 hónapban mentoráló és képesítő programon vesznek részt a cég oktatóközpontjában – tették hozzá.

A német autóipari cég vezérigazgatója a közlemény szerint a piaci igényekkel indokolta a beruházást. Andreas Wolf hangsúlyozta, hogy a hatékony és tiszta hajtástechnológia iránt egyre nő kereslet, a debreceni üzem pedig segíteni fog abban, hogy ezt ki tudják elégíteni. A közlemény szerint a beruházás erősíti a cég nemzetközi pozícióját és Magyarország globális autóipari szerepét.    A Vitesco Technologies debreceni gyárának alapkövét 2018 szeptemberében rakták le a város déli ipari parkjában.

 

1 Comment on 450 munkahelyet teremt a Vitesco Debrecenben

  1. Annyi beruházás indul Debrecenbe,hogy kétségem merült fel honnan lesz ehhez munkaerő!!!????…
    Sok sikert kívánok,hogy legyen!!
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.