Bemutató: finom kis jószág a legkisebb Lexus

július 7, 2024 0

A tavalyi statikus bemutatót követően idén kipróbálhattuk a legkisebb Lexust. A Lexus LBX a Toyota Yaris Cross alapjain bizonyítja, hogy mit is jelent a prémium a kompakt kategóriában.

Így alakulnak át az autóipari ellátási láncok

július 6, 2024 0

Beat Simon, a DP World logisztikai igazgatója az Automotive Logistics magazinnak írt cikkében megvizsgálja a globális autóipari ellátási láncot jelenleg érintő néhány nagy változást, valamint azokat a stratégiákat, amelyeket a logisztikai szolgáltatóknak be kell vezetniük, hogy támogassák az ügyfeleiket az átalakulásban. Az alábbiakban összefoglaljuk a cikk lényegét.

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

július 5, 2024 0

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.

Humanoid robotok az autógyárban

július 4, 2024 0

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80 ezer euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

Itthon is bemutatkozott az új Opel Frontera

július 3, 2024 0

Meglepetésvendég társaságában leplezte le az Opel a hazai közönség előtt az új Fronterát. Bár mindenki Azariahra számított, az opelesek még a magyar sztárnál is nagyobbat ütöttek: elhozták a Budai Várba az Opel Grandlandot.

BYD teszt: Ha ilyen jó az alapmodell, milyen lehet a többi?

július 2, 2024 0

A BYD (Build Your Dreams) a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hibrid autók világelső gyártója 2022-ben mutatkozott be az európai személyautó-piacon, egy évvel később pedig már hazánkban is megjelent. Egymás után három modelljét tesztelem a gyártónak, az ügyfélutat bejárva a legkisebbel kezdem. Ez a BYD Dolphin Design felszereltséggel nagy akkuval és a legerősebb motorral.

Jól fogynak nálunk a kínai kocsik

július 1, 2024 0

Beindult a kínai autók inváziója, míg tavaly meghaladta az 1600-at, idén több mint valószínű, hogy elérjük a kétezres darabszámot. Az első öt hónapban máris 1243 kínai autó talált gazdára. A márkák között vezet az MG, az újonnan érkező BYD a második. Hamarosan bővül a statisztika az Omoda, a Jaecoo, a DFSK és a Seres kínai márkák újonnan forgalomba helyezett modelljeivel.