A tajvani TSMC csipgyárat épít Németországban

augusztus 30, 2024 0

A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója mintegy 10 milliárd eurós beruházással csipgyárat hoz létre a németországi Drezdában a Bosch, az Infineon és az NXP Semiconductor céggel közösen.

Fejér megyébe került a vadonatúj Skoda

augusztus 28, 2024 0

Tizenhárom évvel ezelőtt a szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt, amelynek hat állomásból álló idei döntője augusztus 24-én és 25-én volt Pécsen és Orfűn. Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával idén is egy vadonatúj Skodával lepte meg a győztes családot.

Mini Countryman C teszt: szépnek szép!

augusztus 27, 2024 0

Új köntösbe öltöztették a legnagyobb Minit, de a Countryman maradt ugyanolyan masszív, kompakt és kiválóan összerakott autó, mint volt. Utastere teljesen megújult: különleges, finom, eredeti és vidám. A hajtáslánc sokoldalú, elérhető dízel-, benzines és elektromos motorral. Ezúttal a benzines alapváltozatot teszteltük – gazdagon fűszerezve.

220-nál ledadog, válts már! Ez villany?!

augusztus 26, 2024 0

A Hyundai megcsinálta a lehetetlent: szétszálazhatatlanul összeláncolta a vezetés elemi, ösztönös, vad és mocskos élvezetét a takarékos, világmegmentő, trendi és valóban egyetlenként követendő zöld mobilitással. Fogott egy villanyautót és szupersportkocsivá alakította. Itt a hangsúly a szuperen van. Ferrarikat, Porschékat és Lamborghiniket reggelezik ez a koreai kompakt.

Üzemet létesít a Flex Zalaegerszegen

augusztus 25, 2024 0

A magyar gazdaság az elmúlt években nem összeszerelő üzemekre alapozott fejlődésen és munkahelybővítésen ment keresztül, a beruházásoknál ugyanis komoly szerepet kapott a kutatás-fejlesztés is – […]

Rossz hír Kínából

augusztus 24, 2024 0

Kínában júliusban már a negyedik egymást követő hónapban csökkent a személyautók értékesítése éves összehasonlításban.

Kétharmados kapacitáson termeltek tavaly a német autógyárak

augusztus 23, 2024 0

Mintegy kétharmados kapacitáson termeltek tavaly a német autógyárak a főként az elektromos járművek iránti alacsony kereslet miatt. Az Audi emiatt egy egész telephely fenntartását is mérlegre tette és példáját más gyárak is követhetik – mondta Stefan Bratzel iparági szakértő a Bergisch Gladbach-i Centre of Automotive Management (CAM) munkatársa a dpa hírügynökségnek.

Hyundai Tucson teszt: arany középút

augusztus 22, 2024 0

Megfelelő a családnak, jó a vállalatnak, kellemes vezetni, nem fogyaszt sokat, elég erős, benyel mindent, nem fél a padkáktól. És az ára sem borzasztó. Mi kell még? Teszten a friss Hyundai Tucson.

Az Octavia húzza a Skodát

augusztus 20, 2024 0

Tovább növelte eladásait a cseh Skoda Auto. A német Volkswagen konszernhez tartozó legnagyobb cseh autógyár az idei első fél évben 448 600 személygépkocsit értékesített, 3,8 százalékkal többet, mint a tavalyi év első felében – közölte a Skoda Auto.

Valakik nagyon beindultak a G-osztályra

augusztus 19, 2024 0

Jól megy sokaknak Magyarországon, számos nagyon drága luxus- és sportautó talált gazdára. Nézzük, milyen autókat vettek a leggazdagabb magyarok júliusban.

Továbbra is igen vonzók a kínai autók

augusztus 18, 2024 0

Jelentősen felfutott a kínai autók értékesítése – az első hét hónapban 1985 kínai autó talált gazdára. A márkák között vezet az MG (1213 eladott autó), az újonnan érkező BYD a második 708 értékesített kocsival. Hamarosan bővül a statisztika az Omoda, a Jaecoo, a DFSK és a Seres kínai márkák újonnan forgalomba helyezett modelljeivel. Várhatóan az EU-s szankciók bevezetésével megtorpan év végére a lendület.

Minden nyolcadik új autót itthon gyártották

augusztus 17, 2024 0

2024 első hét hónapjában 71 ezer 867 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 10,67 százalékkal többet (6931 autó), mint 2023-ban. A forgalomba helyezett személyautók és buszok mintegy 12,3 százaléka magyarországi gyárban készült. Nézzük, melyek voltak hazai gyártmányok. A prímet az esztergomi Suzukik viszik, hozzájuk képest elhanyagolható a többi autógyártó hazai jelenléte.

Top 108 – Ezek idén a magyarok kedvenc autói

augusztus 16, 2024 0

A Datahouse adatai szerint 2024 első hét hónapjában 86 ezer 889 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 12,8 százalékkal többet (9828 jármű), mint 2023-ban. A márkák között első a Toyota (11 151 jármű), második a Suzuki (9774 jármű), harmadik a Ford jelentősen lemaradva (7218 autó), negyedik a Volkswagen (6838 jármű), ötödik a Skoda (5980 jármű). A modellek versenyében a hamarosan frissülő esztergomi Suzuki Vitara vezet, második a szintén hazai Suzuki S-Cross, harmadik szorosan a nyomában az örök toplistás Skoda Octavia.

1 2