Egy BMW Kínának

A BMW  és a kínai BMW Brilliance Automotive (BBA) új BMW 1-es limuzinnal új vezérmodellt gurít a kínai autópiacra. A BMW első kompakt méretű sportlimuzinjának kizárólagos kínai bevezetésével minden korábbinál változatosabbá válik a BBA belépő szintű prémium modelljeinek termékpalettája.

Miközben Kínában és világszerte egyaránt a prémium kompakt járműkategória napjaink legdinamikusabban növekvő autóipari szegmense, a BMW 1-es limuzin eme rendkívüli mezőnybe érkezik. A kizárólag Kínában készülő és piacra kerülő modellt a BMW kifejezetten a kínai ügyfelek speciális igényeit szem előtt tartva tervezte meg, a vadonatúj négykerekű fejlesztési és tesztelési munkafolyamatait pedig kínai mérnökök közreműködésével végezték a bajor gyártó központjában. A BMW 1-es limuzin a legváltozatosabb kínai terepeken végzett közúti teszteket is teljesítette, eltérő vezetési körülmények, illetve éghajlati- és útviszonyok közepette. Megtervezésekor a bajor gyártó mérnökei a modell számos pontját a kínai ügyfelek járműhasználati szokásai és az ország vezetési körülményei szerint alakították ki.

A BMW 1-es limuzin kiindulási alapját a BMW Concept Compact Sedan tanulmányautó adta, amely a 2015-ös Kantoni Autószalonon ünnepelte világpremierjét. A sorozatgyártásra kész modell a BMW jellegzetes karosszéria-arányai mellett a koncepció dizájnjegyeit is megörökölte.